Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Grazyna123 (3962 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
tropik napisał:
acha BIZI 12% TO JEST W BUDOWLANCE I NIEKTURYCH ZAKLADACH CO MAJA PODPISANY UKLAD ZBIOROWY,
A RESZTA JEST 10,2
I NIE MOW MI ZE NIE WIESZ KIEDY SIE PLACI?
BO CHYBA NIE PLACISZ?
znam trzy takie pseudo firmy w Oslo i cos mi sie wydaje ze ty jestes jedna z nich.

wszystkie 3 sa moje... a feriepenger to chlopaki widza na kwitku...hahaha i co lepsze, mam oddzial w Bergen , Cartoon-Bygg, budujemy domki z kart dla kloszardow....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
BiZi napisał:...Prosze wytlumacz mi co dla Ciebie "specjalisty" oznacza godziwa stawka?
np. malarz
np. stolarz
np. ciesla
np. murarz
??
czekam na Toje "magiczne" propozycje

Jak dla Mnie .... , że pozwolę sobie wtrącić parę groszy...
To znaczenie" godziwej stawki " tu w Norge to jest LEGALNE zatrudnienie , a zarazem stosowanie takich stawek godzinowych jakie wymaga Norweskie państwo...
Ponieważ pracownicy budowlani mają stawki upowszechnione ,dlatego żaden problem jest wejść na odnośną Rządową stronę i zastosować się do tych stawek...
Najważniejsze...to to by żadna stawka proponowana pracobiorcy nie była niższa od tej jaką gwarantuje Państwo w dziale budownictwa... oczywiście mówię tu o stawce BRUTTO... i legalności zatrudnienia ... z indywidualnym identyfikatorem ze zdjęciem włącznie...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
tropik napisał:
acha BIZI 12% TO JEST W BUDOWLANCE I NIEKTURYCH ZAKLADACH CO MAJA PODPISANY UKLAD ZBIOROWY,
A RESZTA JEST 10,2
I NIE MOW MI ZE NIE WIESZ KIEDY SIE PLACI?
BO CHYBA NIE PLACISZ?
znam trzy takie pseudo firmy w Oslo i cos mi sie wydaje ze ty jestes jedna z nich.

tropik ja nie bede sie jeszcze raz powtarzal - dotyczy zdania, ktore pogrubilem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
gabriel napisał:
BiZi napisał:...Prosze wytlumacz mi co dla Ciebie "specjalisty" oznacza godziwa stawka?
np. malarz
np. stolarz
np. ciesla
np. murarz
??
czekam na Toje "magiczne" propozycje

Jak dla Mnie .... , że pozwolę sobie wtrącić parę groszy...
To znaczenie" godziwej stawki " tu w Norge to jest LEGALNE zatrudnienie , a zarazem stosowanie takich stawek godzinowych jakie wymaga Norweskie państwo...
Ponieważ pracownicy budowlani mają stawki upowszechnione ,dlatego żaden problem jest wejść na odnośną Rządową stronę i zastosować się do tych stawek...
Najważniejsze...to to by żadna stawka proponowana pracobiorcy nie była niższa od tej jaką gwarantuje Państwo w dziale budownictwa... oczywiście mówię tu o stawce BRUTTO... i legalności zatrudnienia ... z indywidualnym identyfikatorem ze zdjęciem włącznie...

wiem o co chodzi, poprostu ten koles czepil sie mnie jak rzep psiego ogona i lubie go wkurzac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
ulv przed chwila chciales pieniadze wysylas dla potrzebujacych bo tak sie stalo a nie inaczej bo pracowal na czarno, a gdyby legalnie to nie bylo by problemu,
ulv ja nie podaje nazw firm ani zadnych danych personalnych, ja zadalem mu tylko pare pytan i juz jest dla mnie wszystko jasne.
a mam jeszcze jedno pytanko czy zatrudnia jakiegos Norwega?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
gabriel napisał:
z indywidualnym identyfikatorem ze zdjęciem włącznie...

za ktory kaza sobie slono placic a wkoncu to ich wymysl wiec powinnno byc za free
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
tropik napisał:
ulv przed chwila chciales pieniadze wysylas dla potrzebujacych bo tak sie stalo a nie inaczej bo pracowal na czarno, a gdyby legalnie to nie bylo by problemu,
ulv ja nie podaje nazw firm ani zadnych danych personalnych, ja zadalem mu tylko pare pytan i juz jest dla mnie wszystko jasne.
a mam jeszcze jedno pytanko czy zatrudnia jakiegos Norwega?

oczywiscie ze nie ! bo chce miec solidna ekipe a nie nierobow pijacych kawke od rana pracujacych od wtorku do czwartku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
a pozatym... Norwegia dla Polakow!!! Precz z tania sila robocza ! Precz z sezonowym dorabianiem przy malowaniu domow ! Przez z preczem ! Przez z pracodawcami !! Precz z komuna !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
No i widzisz ULVz czym masz do czynienia a potem sie czlowiek dziwi ze dochodzi do tragedii.

BIZI CZY TY CZASEM NIE MASZ NA IMIE BOGDAN?
jak sie dodzwonie jutro do kumpla to bede mial nawet twoj telefonik.zadzwonie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
zuze napisał:
Fiona66
napisalem a tu pisze 10kg miecha
naucz sie czytac

hilton nie mozesz scierpiec ze popelniasz bledy
atakiujesz nieodpowiednie osoby
mnie tu jeszcze nie bylo
fullcasco jeszcze nie bylo
a ty juz mialas 37 minusow

Powiedz mi zuze ,skąd wiesz ile Hilton miała minusów zanim Ty pojawiłaś/łeś się na tym forum,zanim pojawił się fullcasco?
Ty się zarejestrowałaś/łes 05.02.2010.r
Fulcasco pojawił się tutaj 28.09.2009.r
Śledziłaś stan oklasków od września albo i wcześniej ,sam/a rejestrując się dopiero w lutym???
A to wytrwałośc ,tyle spraw było poruszonych w miedzy czasie,tyle kłótni a Ty zarejestrowałaś/łeś się dopiero wtedy gdy fullcasco został zbanowany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok